Workshop: ervaar met de Hololens de toekomst van augmented reality

Augmented reality is vooral bekend vanwege “AR apps” die binnen de kaders van een smartphone een virtuele animatie projecten op de fysieke werkelijkheid. Maar met de AR brillen die nu ontwikkeld worden verdwijnt dat kader en zullen de fysieke en virtuele wereld volkomen vermengd raken. De interactie met onze omgeving maar ook ons eigen handelen zal nog indringender aangestuurd worden via algoritmes en scripts, functioneel of verhalend. De Microsoft Hololens geeft alvast een inkijkje in zo’n toekomst. Door een aantal kenmerkende voorbeelden te ervaren en ook een eigen holografische verschijning te maken en te bekijken, hoopt deze¬†workshop¬†deelnemers te laten voelen wat de impact van AR op de mens zal zijn en wat de creatieve industrie daarmee kan. De focus in de workshop ligt niet op de technische beperkingen maar op de verhalende mogelijkheden.
Conference for the Curious / VPROmedialab / STRP festival 2017